Wat houdt zwangerschapsbegeleiding in?

Ben je zwanger of heb je een zwangerschap wens? Saveda biedt vanuit Ayurvedisch perspectief ondersteuning tijdens deze bijzondere periode uit je leven.

Volgens ayurveda is het belangrijk als jij en je partner zoveel mogelijk geestelijk en lichamelijk in balans zijn voor de conceptie. Een gebalanceerde levensstijl is een goed begin voor een gezonde zwangerschap. Saveda kijkt naar jullie ieder afzonderlijk en gezamenlijk om lichaam en geest zo goed mogelijk voor te bereiden op de zwangerschap. Aan de hand daarvan wordt er een plan opgesteld om het lichaam te reinigen van afvalstoffen. Dit gebeurt meestal 2-3 maanden voor conceptie.

Tijdens de zwangerschap mag er niet meer gereinigd worden. De aandacht gaat nu voornamelijk naar moeder en kind. Ayurveda gaat ervan uit dat de gedragsontwikkeling van een kind in de baarmoeder begint. Het is daarom belangrijk dat de moeder zo ontspannen mogelijk haar zwangerschap beleefd. Saveda zal de moeder gedurende 9 maanden hierbij ondersteunen. Dit gebeurt door middel van yoga en ademhalingsoefeningen, een passend voedingsadvies, massages met warme olie en luisterende gesprekken. Je krijgt ook per maand een voedingsadvies die precies past bij de ontwikkeling van het kindje.

Na de zwangerschap wordt er aandacht gegeven aan het herstel van de moeder. Goede nazorg na de bevalling is essentieel om lichaam en geest opnieuw aan te sterken. De borstvoeding zal daarbij ook uitgebreid besproken worden.

Saveda benadruk dat de begeleiding een aanvulling is op de verloskundige/artsen zorg. Ayurveda kan met haar eeuwenoude kennis een prachtige meerwaarde zijn voor deze bijzondere periode in je leven. Neem gerust contact op voor meer informatie.