Ervaar de werking van Yoga, Meditatie, Mindfulness, Moodboards en Wellness onder de zon van Sardinië. Genieten van gezonde Italiaanse voeding met uitzicht op de turquoise blauwe zee met mooie stranden.  

Van Dinsdag 19 September 2023 t/m Zaterdag 23 September 2023 bieden wij een 5 daagse Body & Mind Retraite aan in Portoscuso dat van oudsher bekend staat om zijn tonijnvangst in het zuiden Sardinië.

Op de dag van aankomst is de transfer naar je hotel al geregeld, uiteraard eerst even bijkomen van de vliegreis onder het genot van een drankje en versnapering. 

In het prachtige hotel Lido Degli Spagnoli is een kamer voor je gereserveerd inclusief elke ochtend een heerlijk Italiaans ontbijtbuffet en kan je gebruik maken van het zwembad en strand of heerlijk gaan wandelen in de prachtige omgeving. Het ligt direct aan het strand dat samen met 2 strandtenten onze thuishaven zal zijn.

Elke ochtend voor je ontbijt is er een lichte Yoga sessie onder begeleiding van een ervaring Yoga docente die gespecialiseerd is op het vergroten van je bewustzijn, meditatie en ademhaling.

Na je ontbijt neem je deel aan 1 van de drie onderdelen van de retraite: 

 • Mindfulness & moodboards maken
 • Yoga, pranayama en meditatie
 • Ayurvedische massage van 1 uur in het prachtige hotel met gebruik van alle Wellness faciliteiten en zwembad. 

Moodboards maken

Op een creatieve en leuke manier je verlangen en kernwaarden helder te krijgen en verwezenlijken. Wie ben ik nu.. wie wil ik worden? 

Je verbind je met jouw wens vanuit een positieve mindset, een mindset waarin alles mogelijk is! Je gebruikt hiervoor plaatjes, foto’s, quotes, woorden, tekst, sfeerbeelden en kleuren die passen wat jij graag wilt. 

Alle beelden en woorden die passen bij jouw droomplaatje verwerk je op en plek, bijvoorbeeld op een canvasdoek, op een A4 door middel van knippen en plakken.

Het helpt je niet alleen bij het manifesteren, oftewel creëren van je verlangen. Het geeft daarnaast een mooi resultaat om regelmatig een blik op te werken. 

Yoga, pranayama en meditatie

We beginnen de ochtend met een heerlijke Yoga sessie. Door goed voor je lichaam en geest te zorgen zul je merken dat je dag meteen positief, ontspannen en energiek begint. En dat positieve gevoel merk je de hele dag door. 

Na het ontbijt kun je deelnemen aan een langere Yoga sessie. De les is erop gericht je te verdiepen in wie je nu bent, waar je staat en waar je eventueel heen wilt. De focus ligt op het vergroten van je bewustzijn, of je nu heel lenig bent of niet maakt niet zozeer uit. Iedereen kan aan deze lessen deelnemen. 

In de avond is er nog tijd voor een heerlijke, ontspannen Yoga Nidra les. Yoga Nidra betekent letterlijk “yoga slaap”. Het helpt je beter en dieper te slapen, is goed voor je concentratie en geeft een heel diep ontspannen gevoel. Een heerlijke manier om je dag mee af te sluiten. 

Ayurvedische massage (Abhyanga)

Uiteraard even lekker niets anders dan genieten van een heerlijke  Abhyanga massage 

Abhyanga werkt versterkend voor het zenuwstelsel, stimuleert de bloedsomloop, voedt je lichaamsweefsels en versoepelt gewrichten en spieren. Tijdens de massage wordt automatisch de energiebanen en marma punten (vitale energiepunten) mee gemasseerd en gestimuleerd, hierdoor heffen blokkades op, voer je afvalstoffen beter af en krijg je een betere energetische stroming.

Abhyanga brengt alle dosha’s in balans, geeft ontspanning door de diepe, rustige en zachte massage technieken, het bevorderd de lymfatische stromen en bloedsomloop en hierdoor ontdoet het lichaam zich van afvalstoffen, harmoniseert en versterkt het lichaam.

Afgezien van het fysieke lichaam verbetert een regelmatige massage de concentratie, de beweeglijkheid van het lichaam en geest.

Abhyanga is inzetbaar bij: stress, burn-out, hoofdpijn, angsten, slapeloosheid, huidaandoeningen, pijn, zenuwaandoeningen, spijsverteringsproblemen, algehele zwakte, vermoeidheid, rugpijn, gewrichtsproblematiek, vast zittende spieren, stramme en stijve spieren, spierpijn/verzuring van het lichaam door sporten of gewoon lekkere ontspanning.

Tevens kun je voor of na de massage gebruik maken van alle wellness faciliteiten van het hotel, lekker het zwembad in, wandelen over het strand of genieten van een drankje in de zon.

Na je retraite onderdeel gaan we samen overheerlijk genieten van authentiek Italiaanse lunch, met lokale producten bereidt door een Italiaanse chef kok in een van de gezellige strandtenten met uitzicht op zee. 

Na de lunch is er voldoende tijd voor rust, verstilling, even alleen zijn, wellness, strand, wandelen, drankje, gezelligheid, een ijsje bij de lokale gelateria of Italiaanse gebakjes bij de la pasticceria, de omgeving verkennen etc. alles is mogelijk om de middagen in te vullen naar je persoonlijke wens of in overleg samen met de groep iets te ondernemen. 

Het Diner is tevens in een van de prachtige strandtenten, wederom genieten van authentiek Italiaans eten onder het genot van de zee en de zon die langzaam ondergaat. 

Ook na het Diner is alles in samenspraak mogelijk, nagenieten met een wijntje, Italiaans kaasplankje, hiken, yoga nidra bij de ondergaande zon voor een goede nachtrust of gewoon lekker iets voor jezelf. 

Data

Dinsdag 19 september 2023 t/m zaterdag 23 september 2023

Locatie

Portoscusco Sardinie

Kosten

€ 1200,- per persoon. 

Wat zit erbij in

 • Je vluchten (incl. 1 tas en een kleine koffer 10kg)
 • Transfer van het vliegveld naar het hotel
 • Hotel
 • Ontbijt, lunch en diner (bij lunch en diner zijn non alcoholische dranken en dessert inclusief, voor alcoholische dranken gelden 2 drankjes per persoon)
 • Elke ochtend Yoga, Mindfulness, Moodboards maken, Yoga, Pranayama, Meditatie, Ayurvedische Massage, Wellness
 • Onbeperkt flesjes water
 • Transfer van het hotel naar het vliegveld 
 • Alle boekingen worden m.b.t. vlucht, transfers, hotel wordt voor je geregeld. 
 • Tijdens een gezellige informatie avond waar je tevens je vliegtickets krijgt heb je de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten

Voor meer informatie en/of aanmelden zijn wij te bereiken via:

M. 0653634833

E. marionbrunen@hotmail.com